X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Electronica" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Wekkerradio op nachtkastje geeft gezondheidsklachten!

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+9
  Goed artikel ( +9 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Changy Changy Auteur op infoyo sinds
20 Oktober 2008


Bekijk het profiel van Changy
Datum: 17-11-2008
Auteur: Changy
In onze moderne tijd staat het hele huis vol met elektrische apparaten. Ze zijn handig en maken ons leven makkelijker. Veel ervan zijn (bijna) onmisbaar in ons dagelijks leven. Helaas zitten er ook nadelige effecten aan vast. Al die elektrische apparatuur kan ook voor vervelende gezondheidsklachten zorgen.

De elektrische wekkerradio; wie heeft hem niet op het nachtkastje staan? De meeste mensen slapen naast 1 of meerdere elektrische apparaten, of zelfs er bovenop in het geval van een elektrische deken. Heeft u wel eens nagedacht over de straling die deze apparaten geven?

Over de elektrische deken kan ik u uit ervaring vertellen dat mijn slaapproblemen vrijwel over zijn sinds ik hem uit huis verbannen heb.

Quote

Ik las op het internet de volgende uitspraak over de straling van elektrische apparaten.

"Het is net een macabere loterij waar we van alles op kunen winnen met kanker als hoofdprijs. Hoe meer loten we hebben, des te groter is de kans om in de prijzen te vallen"

Dit zet je wel aan het denken. Een aantal dingen zijn simpel te verhelpen. De wekker kan ook prima op het tafeltje wat verder van je bed staan, de stekker van de TV kan er 's nachts uitgetrokken worden en de GSM wordt verbannen uit de slaapkamer. Toch blijven er nog veel zaken over die moeilijker of niet te ontwijken zijn

Uitzetten is niet goed genoeg

Zolang een apparaat de stekker nog in het stopcontact heeft, blijft het straling veroorzaken. De TV uitzetten is dus niet genoeg om het probleem op te lossen. De stekker moet eruit.

Er zijn ook veel draadloze apparaten tegenwoordig. Denk hierbij aan mobiele telefoons, draadloze internet verbindingen, draadloze telefoons, babyfoons, alarmsystemen en alle afstandbedieningen. Ze communiceren met een basis apparaat of met een sateliet via infrarood of radiogolven. Probeer nu eens te bedenken hoeveel golven er op dit moment door uw lichaam gaan! Het gaat namelijk niet alleen over uw GSM, maar ook over de mobiele telefoon van de kinderen, de buurman en zijn buurman.

Het probleem beperken

U begrijpt dat het probleem niet opgelost kan worden, omdat we de tijd dan een eeuw moeten terugdraaien. Toch zijn er best een aantal dingen om de schade te beperken.
  • Vermijd draadloze apparatuur in huis.
  • Trek de stekker uit apparaten die u niet gebruikt.
  • Plaats elektrische apparaten zover mogelijk van u bed.
  • Zorg dat alle stopcontacten in huis geaard zijn. Geaarde stopcontacten voeren de straling beter af.
  • Spaarlampen zijn goed voor het milieu, maar niet zo goed voor u. Ze hebben een veel hogere straling. Zorg dat op de plaatsen waar u veel bent, geen spaarlampen zijn.
  • Gebruik zo min mogelijk apparaten met een transformator. Blijf zover mogelijk bij de trafo's uit de buurt en trek de stekker eruit als u een apparaat niet gebruikt.
  • Neem zoveel mogelijk afstand van uw TV en monitor.


Reacties op dit artikel
Jong, 2009-12-26
( +2 )

Denk dat deel waar is, maar ik heb een elek. deken en slaap prima, altijd al... en heb deze al jaren..

Heb al jaren geen tv en dat is behalve rustig.... nu ook goed voor mijn gezondheid..

de wekker met infraroodstralen. Tja, je kan niet alles weghalen, ik moet de wekker wel uit kunnen zetten of steeds 10 minuten later weer af laten gaan.

Heb zo weinig mogelijk apparaten, dus zal wel meevallen.

De mob tel heb k sinds een tijdje idd niet meer naast me liggen, was altijd de wekker,maar ik neem t zekere voor t onzekere.

Maar wat veel slechter voor een mens is, is alle troep voor onze geest... waaronder de tv, steeds minder moraal... Durf het woord moraal amper te noemen...
Helaas wordt daar weinig aandacht aan besteed. Niet roken, maar wel tv??? Het is alle 2 slecht.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl