X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Electronica" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Blu-ray, de tocht naar HD

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+2
  Goed artikel ( +2 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van tommeke46 tommeke46 Auteur op infoyo sinds
04 Oktober 2008


Bekijk het profiel van tommeke46
Datum: 24-11-2008
Auteur: Tommeke46
Zet de tv aan, surf wat rond op het internet, loop door het straatbeeld, … Overal word je geconfronteerd met termen als HDTV, Blu-ray, digitaal, … Wie ziet tegenwoordig nog het bos door de bomen? Ieder merk claimt het beste te kunnen bieden, maar wat bieden ze nu eigenlijk? Na een tergend lange oorlog tussen HD-DVD en Blu-ray is de strijd enige tijd geleden beslecht in het voordeel van deze laatste. Ogenblikkelijk sprongen tal van fabrikanten op het nieuwe formaat met als resultaat een nieuwe hype!

Wat zegt een logo?

Het bestaan van ‘platte televisies’ was al geen nieuwigheid meer, maar wie tegenwoordig nog een dergelijk exemplaar wenst aan te komen moet zich ervan vergewissen tegen een onmetelijk aantal labels aan te zullen botsen. Daarvan is het HD-label misschien wel een van die labeltjes die wat meer uitleg vragen. High Definition, waar deze afkorting voor staat, is een relatief ruim begrip.
Allereerst betekent het dat uw scherm beschikt over een minimum resolutie van 1280 x 720. Uiteraard staan hogere resoluties garant voor een kwalitatief beter beeld.
Vervolgens dekt High definition ook het verschil tussen interlaced signaal en een progressief signaal. Een niet HD-beeld wordt sowieso opgebouwd in twee fasen. Eerst de oneven regels en daarna de even regels. Een progressief beeld daarentegen is in staat het beeld in een fase volledig te laden. Het label HD wordt toegekend aan beeldschermen met 720p, 1080i of 1080p waar de getallen de hoeveelheid in te laden lijnen weergeven.

Blu-ray: wat doet het?

De vraag blijft nu echt wie in staat is optimaal gebruik te maken van dit gehypte label?
Digitaal beeld is enkel op je scherm te toveren via digitale televisie (van bijvoorbeeld telenet of belgacom), of via speciale Blu-ray disk. Deze laatste zijn nog zo nieuw dat weinig mensen er voeling mee hebben.
Wat is een Blu-ray schijf nu precies. Het uitzicht verschilt niet van dat van een standaard dvd. De technologie erachter is wel essentieel verschillend. Door een speciale techniek is men in staat 5x zoveel data te krijgen op één schijfje. En laat een dergelijke capaciteit nu net toelaten om HD-beeld op te slaan (in combinatie met glashelder geluid). Door dit beeld zou je in staat moeten zijn tot 5x zoveel detail op te nemen.
Natuurlijk lijkt dit allemaal ontzettend leuk. Maar...dit alles komt uiteraard met een prijskaartje. Een Blu-ray vereist een specifieke blu-ray lezer. Deze kost gemiddeld 300€. Een televisiescherm heeft u natuurlijk in verschillende maten en gewichten, maar u mag toch al snel rekenen op 2000€ als u de cinema-ervaring die blu-ray schijfjes beloven, wilt kunnen zien. En uiteraard bent u zonder geluid nog nergens. Een suround systeem kost ook al makkelijk 400€. Dat brengt de balans heden ten dage al op 2700€.
Vanzelfsprekend zijn de schijfjes ook niet gratis en ligt de prijs toch al makkelijk rond de 30€ per film.
De slotsom van dit alles is dat de prijs toch nog wel net wat te hoog ligt voor iets wat in vergelijking met DVD’s niet zo’n gigantisch verschil oplevert!

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl