X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Electronica" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Gloeilampenjacht

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
-1
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van Carina03 Carina03 Auteur op infoyo sinds
17 Augustus 2008


Bekijk het profiel van Carina03
Datum: 26-04-2010
Auteur: Carina03
Het lijkt wel of er een ware jacht is ontstaan op de gloeilampen die nu nog wel verkocht mogen worden. Waar zou dat aan liggen, is het inderdaad goedkoper om spaar- en ledlampen te gebruiken of worden we ook hier gedwongen om heel andere redenen door Europa.

Aanschaf en verbruik

We weten allemaal dat de gloeilampen in verschillende prijsklassen te koop waren, de goedkope huismerk lampen en de wat duurdere bekende merken. Bij een schemerlamp die elke avond aan en uit werd geknipt had je met een beetje pech ongeveer 3 lampjes per jaar nodig. Als eerste vervanging werden de spaarlampen in de spotlights gezet, een ongezellig licht dat niet aangesloten kon worden op de dimmer, bovendien zijn de productiekosten zo hoog dat je voor een spaarlamp jaren gloeilampen zou kunnen aanschaffen. De Halogeenlamp werd gebracht als JE van HET, een lamp die maar liefst dertig procent meer licht geeft dan een ordinaire gloeilamp. Ook deze lamp is echter stukken duurder in aanschaf en het stroomverbruik is precies hetzelfde als bij een gloeilamp met hetzelfde watt-volume. De ledlampen beginnen wat te "dimmen" in de prijzen maar de kleur van het licht blijft ongezellig, deze lamp is uiteindelijk de enige nieuwe lamp die uiteindelijk na vele jaren iets aan voordeel oplevert. Blijft over voor degene die betaalbaar licht wil hebben de ouderwetse tl-buis die goedkoop is in verbruik en aanschaf.

Afvalverwerking "goede" lampen

Buiten het ongezellig gebruik in huis moeten de spaarlamp en tl-buizen ook apart aangeboden worden op de milieustraat als chemisch afval. Een ritje daar naar toe komt dus bij de aanschafkosten als je tenminste niet echt dicht bij zo'n verzameldepot woont. De aanschafkosten voor deze lampen zijn voor veel mensen onbetaalbaar. Geen wonder dus dat de gloeilampen nu het nog kan de deur uit vliegen. Het uiteindelijk gewin ligt tot nu toe niet echt bij de gebruiker. Maar ja, dat is ook niet echt het eerste waar Europa naar kijkt.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl