X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Electronica" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Gratis Navigatie op je Nokia Smartphone

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van janr janr Auteur op infoyo sinds
11 Juli 2010


Bekijk het profiel van janr
Datum: 14-07-2010
Auteur: Janr
Enkele maanden geleden besliste marktleider Nokia (Finland) om gratis navigatie aan te bieden op heel wat smartphones.Is deze navigatie nu echt volledig gratis of wat zijn de addertjes onder het gras?

Gratis of niet?

De navigatie op verschillende Nokia-toestellen is inderdaad volledig gratis!
Nokia gebruikt een eigen navigatie-software, namelijk OVI Maps. Ovi Maps biedt u kaarten van meer dan 80 landen uit de hele wereld gratis aan en die kan u gewoon heel eenvoudig downloaden op het gsm toestel. De kaarten zijn afkomstig van NavteQ en zijn heel gedetailleerd. Zo worden bepaalde historische gebouwen en monumenten in 3D zichtbaar op de kaarten.
Bovendien biedt Nokia volwaardige gesproken navigatie aan, dit eveneens wereldwijd.
En als dit nog niet voldoende is, is het ook mogelijk om een keuze te maken tussen auto en voetgangers navigatie(ook fiets navigatie). Hiedoor lijkt een Nokia smartphone het favoriete toestel voor mensen die regelmatig wereldsteden bezoeken of lange wandelingen maken. Ovi Maps biedt namelijk de mogelijkheid om direct POI's op te zoeken, het weerbericht te raadplegen, allerlei restaurants te gaan opzoeken waarbij je zelf met 1 klik de menukaart, de prijzen kan opvragen en zelf on line een reservatie kan gaan plaatsen. Subliem dus!

Om dit alles af te sluiten voorziet Nokia ook nog eens gratis updates van alle kaarten wereldwijd. Wetende dat wanneer je jouw GPS aan een update onderwerpt dit al snel 70-80 euro kost, lijkt toch een zoveelste groot voordeel om een toestel met OVI Maps te gaan aankopen.

Wel of geen verbinding met het internet?

Indien je gebruikt maakt van de gratis navigatie kan je een verbinding maken met het internet maar dit hoeft echter niet.
Als je een verbinding maakt is dit slechts een kleine éénmalige connectie bij het opstarten van de navigatie. Het voordeel hiervan is dat het toestel op enkele seconden tijd jouw positie zal kunnen bepalen en dat je direct kan starten met navigeren.
Indien je geen verbinding wenst te maken met het internet, heb je vanzelfsprekend ook geen datakost hieraan verbonden. Het enige minpuntje hieraan is dat je soms een tijdje moet wachten alvorens het toestel jouw positie kan gaan bepalen.

Dus een verbinding maken kan maar hoeft niet.

Bovendien voorziet Nokia bij heel wat toestellen die de OVI Maps ondersteunen gratis accessoires voor de navigatie zoals een houder voor in de wagen en een autolader. En dit zonder aan de verkoopprijs te raken.
Well done Nokia!

Reacties op dit artikel
Ben, 2011-08-03
( +5 )

Hallo
Ik werk met OVI Maps op mijn Nokia E5 telefoon.
Ik kan er goed mee uit de voeten, maar doordat mijn vrouw en ik veel fietsen in NL en andere Europese landen wil ik graag fietsnaviegatie er op hebben.
Is dit mogelijk?
Zo ja, hoe dan?

Groetjes, Ben Geven
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl